Bakoumba-lastenkirja syntyi suomeksi kansainvälisenä yhteistyönä

Kesällä 2018 tutustuin Bakoumbaan, pieneen leijonaprinssiin, joka on pitkä ja laiha, väsyy helposti ja käyttää silmälaseja ja jota jotkut eläimet kiusaavat. Myös Bakoumban vanhemmat epäröivät, onko tästä kuninkaaksi. Tarinassa Bakoumba kuitenkin saa tukea toisilta eläimiltä, huomaa että on muitakin hänen kaltaisiaan ja oppii tuntemaan omat vahvuutensa.

Jokin Bakoumban tarinassa kosketti minua – tunnistinhan siitä jotain omastakin lapsuudestani. Niinpä tarjouduin kääntämään kirjan suomeksi sen englanninkielisen laitoksen avulla. Nyt kun kirja on käsissäni, puhuu pikku-Bakoumba suomea! Toivon kirjan toimivan myös suomeksi juuri kuten Ranskan yhdistys tarkoitti: lisäämään tietoisuutta Marfanista ja sen kaltaisista sairauksista, ja auttamaan lapsia löytämään omat vahvuutensa.

Iida Korpela

Kirja saatavana vain yhdistyksen jäsenille

Suomen Marfan-yhdistyksessä iloitaan kansainvälisestä yhteistyöstä ja sen saavutuksista. Ranskan Marfan-yhdistyksen julkaisema lastenkirja Bakoumba on nyt julkaistu myös suomenkielisenä. Kuvitettu satukirja sopii kaikille lapsille, toki sen kaunis tarina rohkeudesta ja ihastuttava kuvitus saavat myös aikuisen tarttumaan kirjaan kerta toisensa jälkeen. Kirjan tarkoituksena on auttaa hyväksymään erilaisuutta, antaa tukea sekä jakaa tietoa Marfanin oireyhtymästä ja sen kaltaisista sairauksista.

Suomen Marfan-yhdistys ry tarjoaa kirjan jäsenilleen jäsenetuna. Jos olet jäsen, voit tilata kirjan sähköpostilla osoitteesta marfanyhdistys(at)gmail.com. Ilmoita sähköpostissa nimesi ja kirjan postitusosoite. Halutessasi voit maksaa vapaaehtoisen 5 euron maksun yhdistykselle kattamaan kirjan postituskuluja. Tilinumero on FI 7540 5527 2002 9166. Kirjoita viestikenttään: lastenkirja.

Antoisia lukuhetkiä kirjan parissa!

Suomen Marfan-yhdistys ry:n hallitus

Kirja: Bakoumba

Kirjoittaja: Agnés Patron

Julkaisuvuosi: 2019

Tekijänoikeudet: l’association françaice des syndromes de Marfans et apparentés (Ranskan Marfanin ja sen kaltaisten sairauksien yhdistys)

Ulkoasu: 36 sivua; pehmeäkantinen nidottu vihko

Kieli: suomi

Valmistaja: Sartrouville, Ranska: Atenor

ISBN: 978-2-9558751-4-8

Kirja ei ole myynnissä.