Kesätapaaminen Lautsian lomakeskuksessa

Suomen Marfan- yhdistys ry:n hallitus valitsi tämän vuoden kesätapaamispaikaksi Lautsian Lomakeskuksen. Lomakeskus sijaitsee Niskavuoren Hämeessä, Hauholla, Ilmoilanselän rannalla.


Lauantaina 10.8. saavuimme Lautsian Lomakeskukseen hieman ennen puoltapäivää. Huonejaon ja avainten noutamisen jälkeen kokoonnuimme koko porukalla yhteiselle lounaalle. Ruokaa oli monipuolisesti tarjolla aitoon hämäläiseen tyyliin, sen lisäksi ruoka oli maukasta ja hyvää. Lounaan jälkeen jäi hiukan vapaata oleiluaikaa mm. päällimmäisten kuulumisten vaihtamiseen.

Ohjelmaosuus jatkui yhdistyksen ylimääräisen kokouksen merkeissä. Kokouksen yhteydessä oli myös lyhyt historiikkiosuus Suomen Marfan-yhdistys ry:n 10-vuotispäivän johdosta. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen liittymistä Invalidiliittoon. Läsnä olleiden yhdistysten jäsenten mielipiteet yhtyivät hallituksen yksimieliseen päätökseen liittyä Invalidiliiton jäseneksi.

Yhdistyksen hallitus palkitsi 10-vuotisjuhlan kunniaksi aktiivisimpia sekä toiminnassa pidempään mukana olleita jäseniään. Kunniakirjat saivat Liisa Särkkinen, Seija Forsström, Sari Koski, Susanna Mutanen ja Kirsi Onnela.

Yhdistyksen 10-vuotisen historiikin luki nykyisen hallituksen varapuheenjohtaja Janne Löytty. Juhlahetki päätettiin aurinkoisissa ja erittäin helteisissä tunnelmissa. Kokouksen jälkeen oli vuorossa yhdistyksen tarjoamat kokouskahvit tuoreiden Lautsian pullien kera.

Iltapäivällä rantasauna oli varattuna meille kahden tunnin ajaksi. Saunassa ja uimassa kävi useampikin, koska ilma oli todella helteinen ja aurinkoinen. Lämpimässä Ilmoilanselän vedessä “hurahtikin” pari tuntia nopeasti!

Saunan jälkeen oli päivällinen katettuna, ruoka maistui itse kullekin. Lisäksi iltasella oli tiedossa lettujen paistoa, josta etenkin lapset innostuivat kovasti. Muurinpohjaletut tekivät kauppansa samaan tahtiin paistamisen kanssa. Kesä ja muurinpohjaletut kuuluvat saumattomasti yhteen!

Lettujen syönnin ohessa oli keskustelua näiden kesätapaamisten sekä niiden aikana tapahtuvien kuulumisten ja kokemusten vaihtamisen tärkeydestä. Jäsenten väliset tapaamiset antavat paljon henkistä voimaa ja tukea sekä marfaanikoille itselleen että heidän perheilleen. Tämän asian myös allekirjoittaneet ovat kokeneet erittäin tärkeänä voimavarana.

Sunnuntaiaamu valkeni kauniin aurinkoisena, aamulla oli 20 astetta lämmintä jo ennen kello yhdeksää. Nautimme runsaan ja maukkaan aamiaisen.

Kello 10.30 oli  vuorossa noin kilometrin pituinen luontopolku. Polun varrelle oli laitettu erilaisia tehtävärasteja ratkaistaviksi. Tehtävät olivat etenkin jäsenperheiden lasten mieleen. Miksei aikuistenkin, mukavia ja hauskoja luontoaiheisia kysymyksiä. Loppujen lopuksi ei kuitenkaan liian helppoja.

Puolelta päivin oli lounaan vuoro, herkullisia jäisiä kesän marjoja ja jäätelöä jälkiruuaksi. Yhteinen ohjelmaosuutemme päättyi lounaaseen, jonka jälkeen oli edessä lähtö kotimatkalle.

Kesätapaamisessa mukana olleet,
Virpi Saukkola ja  Janne Löytty