Hyvää alkavaa syksyä

Hei Vaan kaikille!

Viikonloppuna 9-10.8 oli perinteinen Marfan teematapaaminen Ilolan tilalla lähellä Toijalaa. Tapaamiseen osallistui lopulta 15 henkeä, mikä on normaalia vähemmän, joka tietenkin oli pieni pettymys. Hauskaa vaikutti kuitenkin olevan, vaikka sää ei kovin paljoa ulkona oloa kannustanut. Onneksi välillä aurinkokin pilkahti. Meidät jaettiin kahteen ryhmään majoituksessa, osa majoittui suoraan päätilalla ja toinen osa muutaman kilometrin päähän mökkiin, joka oli täysin varusteltu n. 80 neliömetrin, kolmen makuuhuoneen, takan ja tavallisen pienen keittiön omaava mukavanoloinen mökki. Siellä oli myös jaettu sauna sekä rantaviivaa. Meillä oli muuten kaikki melko hyvin järjestetty, ruoka oli hyvää, päätilassa oli myös A-oikeudet sekä pieni sekatavarakauppa. Lisäksi ulkona ladossa oli kirpputori ;). Haluan kiittää heitä, jotka tekivät etukäteen tapaamisen eteen töitä, samoin Ilolan tilan henkilökuntaa!

Yhdistyksellä tulee vuoden toinen lehti myöhemmin syksyllä, jos on halukkaita kirjoittajia, mistä vain, on tilaa varmasti mahdollista rajallisesti järjestää! Kesä alkaa kääntymään kohti syksyä ja ihmisillä rupeaa alkamaan opinnot, työt ja koulut. Haluan toivottaa kaikille menestyksellistä työvuotta/lukukautta!

Itselläni leikkaussuma jatkuu, 18.8 maanantaina on vasemman lonkan tekonivelleikkaus, minut todettiin leikkauskelpoiseksi, pitää vain varoa ettei saa infektiota tai mitään haavoja. Leikkaus on iso, viilto tulee pakaran sivuun. Kyseessä on pinnoitenivel, joka on uusinta aluetta tekonivelkirurgiassa, siinä säästetään potilaan omaa luuta.

Haluan edelleen muistuttaa, että yhdistys tarvitsee valokuvia, ne voivat olla mitä vain, maisemakuvia, kuvia ihmisistä, kunhan on heiltä lupa julkaista kuvaa, eläinkuvia jne. Ne voivat olla paperikuvia, cd:llä, muistikulla jne. Toivoisimme kohteliaimmin, että lähetätte jotain kuvia, jo muutama kuva auttaa! Kiitos!

 

Parhain terveisin,

Marko M

Puheenjohtaja

Suomen Marfan Yhdistys ry