Puheenjohtajalta elokuu 2018: Ihania kesäaamuja

Kun tutut tai tuntemattomat ovat jutelleet tänä kesänä, yksi puheenaihe on ollut ylitse muiden: jo toukokuun alusta asti kestänyt aurinkoinen ja lämmin sää. Jopa pohjoisimmassa Lapissa on mitattu yli +30 asteen lukemia. Olemme saaneet nauttia koko kesän samanlaisesta ilmastosta kuin mitä monet etsivät etelänmatkoilta.

Kuulun niihin, jotka kärsivät kovista helteistä. Mitään ei oikein jaksa tehdä kunnolla eikä ajatus juokse. Hakeudun varjoon ja viileään. Haluan kuitenkin ulkoilla, joten olen noussut aamuisin varhain ja lähtenyt rauhalliselle kävelylle. Miten ihania kesäaamut ovatkaan! Liikenne on hiljaista, ilma tuntuu samettisen kostealta eikä aurinko porota yhtä kuumasti kuin päivällä. Kaupungistakin löytyy vihreitä keitaita, joissa voi istahtaa penkille tai kivelle.

Yhdistyksemme hallitus on työskennellyt myös kesällä. Invalidiliiton kanssa on käyty viestien vaihtoa, muun muassa toukokuussa voimaan tulleen EU:n tietosuoja-asetuksen johdosta. Touko-kesäkuussa lehtitoimikunta paneutui jäsenlehden tekoon. Jyväskylän kesätapaaminen on työllistänyt viime viikot. Lisäksi olemme selvitelleet verkkosivujemme uudistamista. Ja monta muuta, isompaa ja pienempää asiaa.

Hallitus piti kokouksen skypellä heinäkuun puolivälissä. Helteestä huolimatta saimme käsiteltyä paljon asioita. Lisäksi asioita on hoidettu facebookin ja messengerin kautta. Osa käyttää whatsappia keskenään. Nykyiset mahdollisuudet yhteydenpitoon ovat käteviä erityisesti silloin, kun viestittelijät asuvat kaukana toisistaan. Joskus tuntuu, että eri sovelluksia on liikaa. Saattaa unohtua mitä viestikanavaa milloinkin pitää käyttää ja kenen kanssa.

Vaikka kesästä ei haluasi luopua, ajatukset on vähitellen suunnattava syksyyn ja myös tulevaan vuoteen. Seuraava jäsenlehti odottaa artikkeleita ja koostamista. On päätettävä kevään vuosikokouksesta ja etsittävä hyvissä ajoin paikkoja vuoden 2019 kesätapaamiselle. Mitä aikaisemmin olemme liikkeellä sitä enemmän on valinnanvaraa.

Toivotan kaikille mukavaa loppukesää ja syksyn alkua!

Eeva, puheenjohtaja